Marţi, 13 Noiembrie 2018, 04:30:47
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Şcoala Gimnazială "ALEXANDRU VLAHUŢĂ"-Iaşi

Sondajul nostru
EVALUEAZA SITE-UL NOSTRU
Total răspunsuri: 174
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

AN ŞCOLAR 2014-2015

9 Mai 2015 – Ziua Europei

C O N C U R S U L „Lectura Europeană: la Control prin Joc!”

 

            Cu ocazia Zilei Europei, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă ce găzduiește Centrul de Informare Europe Direct Iași și Școala Gimnazială „Veronica Micle” Iași a organizat în data de 8 mai 2015, Concursul LECTURA EUROPEANĂ: LA CONTROL PRIN JOC! la nivel local, dedicat elevilor din clasele a IV-a de la Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași, Școala Gimnazială „Al. Vlahuță” Iași și Școala Gimnazială „Ion Neculce” Iași.

            Echipele formate din elevi ai claselor a IV-a de la şcolile participante în concurs au avut de respectat următoarele probe:

            Proba I- Concepție și creație: Aruncăm cubul european! Elevii au lucrat până în ziua concursului un cub european creativ, iar cele 6 fețe ale cubului au reprezentat câte un stat membru UE. Fiecare echipă şi-a stabilit o anumită strategie (având totala libertate de creație, cu implicarea tuturor membrilor echipei) pentru a reprezenta cât mai bine țările atribuite. Echipele au fost îndrumate şi coordonate să prezinte elemente simbol din fiecare cele 9 state membre alocate.

             Proba II- Creativitate aplicată  a constat în aruncarea cubului peste harta UE. În funcţie de ţara  şi cifra corespunzătoare feţei cubului echipa aferentă a primit câte o întrebare.

Elevii au prezentat cunoștințele legate de cultura și civilizația statelor europene, precum și resursele de creativitate artistică.

            Locul I a fost obţinut de echipa Școlii Gimnaziale „Al. Vlahuță”. Din echipajul Școlii Gimnaziale „Al. Vlahuță” au făcut parte următorii elevi din clasa a IV a A: Căpăţână Ştefania Teofana, Cihodaru Ioana Delia, Cotea Carla Gabriela, Dumitriu Andreea Delia, Filip Răzvan Ionuţ, Pătraşcu Andreea Mălina, învăţător Corcaci Corneliu.

            La activitate au participat o parte dintre colegii elevilor din echipaj însoţiţi de părinţi.

            Echipa participantă a fost premiată cu materiale oferite de către Europe Direct Iași – AEDD Iași și cu cărți de către Editura Princeps Multimedia Iași și Editura Vasiliana 98.

 

Felicitări elevilor! 

 REZULTATE CONCURS ....

Autentificare
Căutare
Calendar
«  Noiembrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Arhiva materialelor
Realizat prof. LAURENȚIU BURLACU © 2018
Administrator IRINA ILIESCU
Creatorul de site-uriuCoz